sábado, 7 de noviembre de 2009

resum 17-10-09

Aquest dissabte 17-10-09 ens vam reunir 14 persones. L´Albert va portar fustes per fer caixons per plantar arbres, l´Andrés amb la seva serra de calar les va tallar totes i les va deixar preparades per fer testos, que són els més adients per cultivar.
També vam portar tot alló necessari per fer adob; insecticida, farina de sang (proteïna), cendra garbellada de fusta (potassi),farina de soja i llenties (nitrogen), farina d´òssos (fosfor) i pinso per gossos que porta tots els components, nitrogen, fosfor, potasi..., tot ben barrejat fins que va quedar preparat per adobar. els que van voler es van endur la quantitat que necessitaven.
Al bonsai sempre hi ha el dubte de l´adob, quin, cuan, com adobar..., aixi que va quedar resolt un punt important del cultiu.
En aquest curs tenim solucionats tres punts molt importants pel cultiu.
<>
En necessitem una amb bon drenatge, amb bona retenció d´humitat, que no es desfaci en pols i fang fàcilment i que tingui un bon intercanvi iònic per assimilar i facilitar l´adsorció de l´adob en totes les partícules de la terra. La més similar a l´akadama japonesa es la LUTITA.
<>
Com a mínim han de ser el boble del tamany definitiu del test de bonsai, amb grans forats de drenatge.
<>
Orgànic, eficaç, barat i sencill de fer. Nosaltres hem barrejat diferents farines però en teniem prou amb pinso de gossos,farina de llenties i cendra.
Amb aquets tres punts terra, test i adob podem cultivar amb prou garanties... si reguem bé ; a partir d´aquets requisits començara la tria i formació de les branques primaries, que ja anirem veient, això ja es formació de l´abre.
Una abraçada,

ASSOCIACIÓ BONSAI VALLES
Lluis
Restoy

No hay comentarios:

Publicar un comentario